April 19 2024 20:01:06
Навігація
· Головна
· Статті
· Загрузки
· FAQ
· Форум
· Веб-посилання
· Категорії новин
· Контакти
· Фотогалерея
· Пошук
Зараз на сайті
· Гостей: 1

· Користувачів: 0

· Всього користувачів: 20
· Новий користувач: dima
Погода в селищі
Погода в Украине
Наша реклама

banner

banner

banner

За підтримки :
Як вибрати мотоблок?
  Мотоблок – це багатофункціональний пристрій, покликаний полегшити роботу в саду або на присадибній ділянці. Сам по собі мотоблок нічого не може, щоб змусити його зорати землю, до нього потрібно підвісити плуг, щоб він працював як культиватор, необхідна фреза і так далі. Використовуючи до мотоблоку віз, його можна перетворити на вантажний транспортний засіб для перевезення сіна або торфу. Мотоблок може виконувати і функції водяної помпи, і працювати як бензиновий електрогенератор, загалом, все залежить від підключених аксесуарів. До речі, якщо вам потрібно тільки рихлити землю, то краще купити хороший культиватор, а не витрачатися на мотоблок, тому що його покупка влетить у копієчку.

   Потужність двигуна мотоблоку
  Потужність розраховується виходячи з площі землі, яку необхідно обробити (зорати або прокультівіровать). Так само звертайте увагу на ширину захвату, простіше кажучи, на ширину смуги обробленої землі за один заїзд. Для 20 соток вистачить потужності 3,5 л. с. і ширини захоплення 60 см., для 60 соток буде достатньо 4 л. с. і 80 см. Якщо вам необхідно обробляти ділянку розмірів в 1 кв., то потужність повинна бути 5-6 л. с. і ширини захоплення 90 см. Для 3-4 га потрібна потужність 9 л. с., а ширина захвату не менше метра. Якщо необхідно обробити більше п’яти гектар, то для цих цілей краще купувати міні-трактор. І ще, купуйте мотоблок із запасом потужності, тому що тим самим ви отримуєте і запас міцності і робочого ресурсу.

  З шириною захоплення теж не все так просто, особливо на великих ділянках. Наприклад, якщо взяти ділянку в 1 Га і ширину захвату мотоблоку 60 см, то фактично доведеться зробити 182 проходу «туди-сюди», при цьому пройти шлях не менше 18 км, і витратити приблизно 45 робочих годин. Погодьтеся, перспектива не з приємних. А якщо ширина захоплення буде 100 см, то час і відстань зменшаться практично вдвічі!

  Звичайно, від потужності залежить і витрата палива, проте рахуватися з ним не варто: самий економний мотоблок споживає трохи менше літри на годину, а найпотужніший не більше трьох, так що одного бака вистачить щонайменше на 10 годин роботи потужного культиватора.

   Країна-виробник
  Тут потрібно ретельно зважити всі за і проти: російські та українські мотоблоки мають низьку надійність, часто ламаються, зате імпортні (Італія чи Німеччина) коштують набагато дорожче і до них складніше дістати запчастини, які теж коштують недешево. Загалом, якщо через простій техніки ви не будете витрачати час і гроші, то можете купити вітчизняний агрегат, але якщо мотоблок вам потрібен для роботи, тобто за допомогою його ви заробляєте гроші, то краще вибрати імпортний, він надійніший.
   При виборі
  Уточніть у продавця базову комплектацію вподобаних вам моделей, деякі мотоблоки можуть коштувати практично однаково, але в комплект першого входять і плуг, і культиватор, і помпа, а друга продається без аксесуарів взагалі. Так що перш за все визначтеся з тим, для чого вам потрібен мотоблок, і не беріть непотрібних вам пристосувань, навіть якщо вони йдуть в комплекті, краще виберіть аналогічний за ціною агрегат, тільки з більшою потужністю і з необхідним мінімумом пристосувань. Надалі ви зможете докупити необхідні речі, а от заміна мотоблоку на більш потужний обійдеться недешево.

  Бажано, щоб редуктор мотоблоку підлягав ремонту. Справа в тому, що деякі редуктори не можна ремонтувати, їх доводиться просто міняти цілком, а це може дорого обійтися.

   Джерело: www.tovaroved.info
Коментарі
#1 | voldemar November 03 2011 15:41:27
Непогано... Пошукайно ще про мотоблок *Мустанг*3х передачний 7кін.сил
#2 | admin November 03 2011 17:22:29
Зробимо... Wink
#3 | admin November 08 2011 20:56:07
Я не знайшов такої моделі, виходячи з ваших параметрів. Вкажіть модель вашого мотоблока...
( найбільш подібним є ось цей. )
Коментувати
Для добавлення коментарів вам неохідно авторизуватись.
Рейтинг
Змінювати рейтинг можуть тільки авторизовані користувачі.

Ще порожньо.
Панель авторизації
Логін

Пароль



Забули свій пароль?
Замовте новий тут.
Опитування
Що змінилось у вашому відношенні до рідних та друзів за останній час?

Ми стали дуже близькі
Ми стали дуже близькі
25% [1 Голос]

Ми стали ближче
Ми стали ближче
0% [0 Голосів]

Стали більше довіряти
Стали більше довіряти
0% [0 Голосів]

Більше часу разом
Більше часу разом
25% [1 Голос]

Частіше зізвонюємось
Частіше зізвонюємось
25% [1 Голос]

Частіше згадуємо
Частіше згадуємо
0% [0 Голосів]

Майже нічого
Майже нічого
25% [1 Голос]

Нічого не змінилось
Нічого не змінилось
0% [0 Голосів]

Всього проголосувало: 4
Для участі в опитуванні ви повинні авторизуватись.
Розпочато: 26/02/2015 02:58

Архів опитувань
Переговірка
Ви повинні авторизуватись для можливості залишати повідомлення.

20/03/2016 18:50
Привіт всім Війтівчанам!

18/05/2015 21:07
ГЛУХО!..

09/04/2015 16:23
Є!..

06/04/2015 13:48
Альо! Є хтось живий?

16/03/2015 17:35
Підтримую... Cool

Сторінка згенерована за: 0.14 секунд - 35 здійснино запитів до бази даних 640,413 унікальних відвідувачів